Anzulović “opleo” po igračima!

Nakon debakla u ovom kvalifikacijskom ciklusu i poraza od Litve i Poljske, Dražen Anzulović je s čelnim ljudima Hrvatskog košarkaškog saveza sjeo pred novinare i podnio izvještaj o učinjenom. Za početak, Anzulović je rekao:

“Sigurno smo svi razočarani kako su završile ove dvije utakmice i ja kao trener ću preuzet svu odgovornost koju bi trener mogao preuzeti. Da li bi išta mijenjao? Naravno da bi. Nakon svih analiza koje sam napravio sa svojim stožerom, mislim da smo promašili u selekciji s dva igrača. Druga stvar koja je ključna, a nije bila dobra je fizička pripremljenost ekipe. Kondicijski trener je učinio sve što je mogao da kontrolira procese treninga, nije išao s nama niti na kinesku turneju. To je jedan segment koji je preduvjet za taktičku pripremu. Što se taktike tiče, ne bih ništa mijenjao, možda eventualno neke detalje. Taktički smo bili pripremljeni, a sve što se događalo na parketu posljedica je gore spomenuta dva razloga. To je moj rezime onoga što se dogodilo kroz ove dvije utakmice i 20 treninga koji su prethodili kvalifikacijama.”

Kako je moguće da je bila taktička disciplina ako je napad sveden na to da se lopta uruči Bogdanoviću i Šariću i čeka što će oni napraviti?

“Taktika se odnosi na oba smjera, moraš držat kontrolu i koncentraciju svih 40 minuta. Da bi to držao, moraš imati neke bazične preduvjete koje sam spominjao. Svi treninzi su snimljeni i stojim kod toga da je bilo sve u redu s taktičkog dijela.”

Na koja ste dva igrača mislili da ste ih promašili u selekciji?

“Homogenost cjeline je najbitnija i ne bih htio govoriti o imenima.”

U čemu je bio problem s fizičkom pripremom?

“Indivudalna savjest i svijest je najbitnija. Nemamo više cikluse od 40-50 dana pa da ih mi kontroliramo i pripremamo fizički. Igrač mora doći 100 posto spreman na pripreme, a to kod nas nije bio slučaj kod svih igrača. U 20 treninga ne možete promijeniti fizičko stanje igrača ako oni sami ne dođu maksimalno spremni. Upravo zbog toga kroz treninge nisam mogao dobiti ono što sam htio. To je bilo vidljivo već na utakmicama protiv Slovenije.”

Što i kako dalje? Hoćete li zvati neke igrače koji su se oprostili, stranca na playu da izvučemo ovo?

“Mi smo već praktički u situaciji da u 11. mjesecu ne možemo računati na pet igrača i to će biti prirodna selekcija. Nema starih i mladih igrača. Imat ćemo na dispoziciji igrače koje smo isprobali kroz kinesku selekciju, U-20 reprezentaciju, utakmice u lipnju. Amerikanca na poziciji playmakera definitivno nećemo uzimati.”

Izvor: Germanijaj.hr

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s