Dino Rađa o Messageru!

Jedan od najboljih europskih centara Dino Rađa je serijal zanimljivih priča na Facebooku nastavio sa Messageromm i kasnijim odlaskom u NBA …

Amo dalje. Iz Splita odlazin u Rim. Potpisujen najveći ugovor u povijesti i odma postajen neprijatelj svima. Ljubomora je zajebana stvar. Od protivnika,sudaca,navijača, svi me gledaju popriko ka da san in ukra nesto. Sve to skupa meni samo dobra životna škola. Iz jednog teškog rada i discipline ulazin u lagodni polurad i jet set način života. Privatni avioni, autobus samo za nas po mjeri i slične pizdarije. U tom trenutku čovik lako poludi i prilagodi se. Misliš da se s lovon može kupit sve. Međutim tako nisan odgojen i preda mnom se ukaze ogledalo. Kaže ajmo mi malo radit i sve će doć na svoje misto. Da ne dužin previše ko ne razumi neka pročita objavu o treneru Bianchiniju prije koji dan. Ljudi koji su vodili klub nisu bas imali neki plan i program nego su ukrcali najbolje sta se moglo kupit i tili bit prvaci. Kako to ne ide bas tako nego triba radit sve in se razbilo vrlo brzo. Prva godina ajme majko da bi drugu godinu s pomoćnin treneron došli do osvajanja kupa KoraČa i polufinala play off-a. Treću godinu klub je prodan i razmontiran brzinom munje. Mahorna su potirali jer je na treningu razbija stolicu zbog lošeg zalaganja Talijana. Shvatin odma da će tu bit silovanja i dogovorin raskid ugovora bez penala samo da mi daju papire di oću. Sve u svemu jako korisne tri godine. Mozda jedna viška ali san ima prilike igrat sa dva vrhunska NBA profesionalca. Michael Cooper, inače član petorke legendarnih Lakersa i Rick Mahorn, član legendarnih Bad boysa iz Detroita. Dva totalno različita tipa a savršena za naučit nešto. Cooper je bija primjer profesionalca u svemu. Od treninga, ponašanja, spavanja na vrime, odrzavanja tijela u teretni. Bas sve po zanatu. Rick je bija veliko dite. Trening i utakmica uvik 100% a van toga veže dite nisan vidija. Odma smo se naravno sprijateljili i nakon misec dana donese on iz Amerike neke paintball pistolje. To tada nije bilo viđeno u Europi. Išli bi okolo i pucali jedan po drugome i po zidovima. Sve je bilo ok dok nije jedan dan šta na pumpu i ja naletija da me on ne vidi. Puca san mu u vozačko staklo koje je nazalost bilo otvoreno usrid zime. Direkt u čivericu. Kad me tada nije ubija nikad neće. Srića san uspija uteč s auton pa dok smo se vidili sutra dan prosa ga je bijes. Ali nisan proša lišo. Usrid treninga je zaglumija zglob i otiša pravo u dučan kupit sav šlag u spreju sta je bilo i raznobojne konfete. Naspreja mi je auto od glave do pete i posuja konfetama. Tako san mora vozit doma da mi oprosti. Samo san moga obrisat malo da vidin isprid sebe. Var živi s njime godinu ipo dana.
Tuč se protiv njega na treningu je bilo neopisivo. Ljudska gromada, jači od svih šta san u životu igra protiv. Tako san okusija pravi NBA.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s