Kari Pešić hvalio Džikića i podijelio “packe” novinarima!

Trener Barcelone, Svetislav Pešić, prije nego što je dao izjavu na engleskom jeziku, što je uobičajan protokol na konfrencijama za medije po završetku utakmica Eurolige, je na srpskom pohvalio kolegu, šefa struke Budućnosti, Aleksandra Džikića.

– Htjeli ste mijenjati trenera koji pobjeđuje? Vi ga mijenjate posle dvije utakmice, a evo vidite, pokazao vam je da možda nije loš trener. Pa donio vam titulu (Jadranske lige), a vi ga mijenjate poslije samo dvije utakmice koje je izgubio. Zamisli tog bezobrazluka, čovjek koji vam je donio titulu nakon koliko godina… Poslije 15 godina… Vi mijenjate njega posle dvije utakmice u europskoj ligi… Da nije pobijedio u Baru, promijenili biste ga… Ne gazda, nego vi koji sve znate, koji operirate, treba da vam daju… Sve znate samo ne znate oprerirati… – aludirao je Pešić na  javnost koja nije bila zadovoljna startom Budućnosti u Euroligi…

Zatim se okrenuo samom meču:

– Teška, neizvsna utakmica do samog kraja. Sve je bilo perfektno, od dočeka, do kraja, publika… Budućnost je zaslužila pobjedu. mi možemo bolje, ali dali smo maksimum u ovom momentu, posebno u obrani. Borili smo se do kraja, nismo imali sreće sa šutevima u finišu. Atmpsfera je bila na visokom nivou. Nikakav problem ako se zviždi. Publika je platila karte i ako je nezadovoljna, treba reagirati, ne treba da bude nijemi posmatrač, nego treba da pokažu zadovoljstvo i nezadovoljstvo, sve u domenu fair playa. odigrali smo dobro u obrani, ali smo podbacili u napadu, tu nismo bili agresivni, posebno u ofanzivnom skoku.

Izvor: “sfera”

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s